Lautapelisuomi – jakso 15

LATAA – TÄSTÄ- LAUTAPELISUOMEN UUSIN JAKSO (.mp3)

Tässä jaksossa seuraavaa:

JOHDANTO

UUTISET

Vuoden tärkein kansainvälinen lautapelipalkinto Spiel des Jahres jaettiin viime viikolla ja käsittelen palkinnon saajaa lyhykäisesti uutisosiossa.

LAUTAPELISUOMEN KESÄKILPAILU

Lautapelisuomen kesäkilpailuun liittyy viisi kuva-arvoitusta, joista sinun pitäisi tunnistaa kyseessä oleva peli. Kaikilla kuvilla on myös jotain yhteistä keskenään ja sinun tulee myös kertoa mikä tämä yhteinen tekijä on. Kuva löytyvät blogin kuvagalleriasta lautapelisuomi kesäkilpailu -linkin takaa.

Vastauksen takaraja on sunnuntai 27.7.2008 ja voittajalle on luvassa Competon lahjoittamat uunituoreet suomeksi julkaistut Chinatown [ BGG] ja Qwirkle [ BGG].

Käy tutustumassa Competon pelivalikoimaan osoitteessa www.competo.fi.

HAASTATTELU GAMBIT GAMES OY

Pääsin haastattelemaan Marcus Keviniä Gambit Gamesista. Edellisestä haastattelusta on vierähtänyt jo runsaanlaisesti aikaa ja tässä haastattelussa päivitetään ensinnäkin tietoja menneen vuoden ajalta ja toisaalta pohditaan tulevaa syksyä ja Gambit Gamesin uutuspelejä (Maximus ja Duco).

LAUTAPELIEN JULKAISEMINEN JA LEVITTÄMINEN

Tässä jaksossa esitetään ensimmäinen osa lautapelien levittämistä koskevaa keskustelua, jonka käyn Tuonela Productionsin Jussi Aution kanssa. Aihe ei ole tuulesta temmattu vaan siihen antoi kimmokkeen Suomen Lautapeliseuran foorumeilla käyty lyhyehkö keskustelu aiheesta.

Haastattelun toisessa osassa käsittelemme lautapelien levittämistä Suomen ulkopuolelle, erilaisia muita mahdollisuuksia levittää lautapelejä sekä sitä millaisia muutoksia suomalaiseen järjestelmään tarvittaisiin, jotta pelejä saataisiin enenevässä määrin myös kansainväliseen levitykseen.

Haastattelun ensimmäinen ossa julkaistiin edellisessä Lautapelisuomen jaksossa ja siinä käsiteltiin yleisiä edellytyksi pelille, jotta se voi ylipäänsä tulla julkaistuksi ja levitetyksi sekä lautapelien levittämistä kotimaassa.

Keskustelussa esiintyviä tahoja:

  • FRED Distribution
  • Enigma Distribution
  • Yrityshautomot
  • Gamasutra -lehti

Seuraavassa Lautapelisuomen jaksossa esitetään toinen osa keskusteluamme, jossa käsitellään pelien levittäminen Suomen ulkopuolelle, muut mahdolliset levityskanavat sekä parannuskohtia ja -ehdotuksia tämänhetkiseen tilanteeseen Suomessa.
—————————————————————————————————————

Palaute on tervetullutta ja pyrin ottamaan sen huomioon tulevia jaksoja suunnitellessani. Lähetä ihmeessä myös toivomuksia tulevia jaksoja silmällä pitäen. Kiitokset myös Eminorille ja Mikko Putkoselle sekä Mikael Konttiselle jakson musiikista.

Scroll to Top