Boardgaming Finland

Boardgaming Finland – a blog and a podcast of Finnish board and card game scene since 2007

Spiel 2013 ja niin edelleen – DAY 4

Viimeinen päivä Essenissä ja messujen päätöspäivänä pelaaminen jäi vähemmälle pelihankintoja tehdessä sekä muutamat nauhoitukset purkittaessa. Tapasin myös The Spiel -podcastin Stephen Conwayn, mikä oli erinomaisen mukavaa. Joitakin pelattuja pelejä kuitenkin tältäkin päivältä tuli.

Venetia oli pistänyt silmään koko messun ajan ja olimme Jannen kanssa sitä kuikuilleetkin jo useampaa otteeseen. Nyt tuli mahdollisuus istua alas pelin demoon, joka keski muutaman kierroksen ajan. Vajaan pelin perusteella on tietenkin vaikea arvioida onko peli loppuun saakka mielenkiintoinen mutta ainakin alun perusteella Venetia on oiva peli, jossa on muutama ihan jännä mekaniikka. Pelin 50 euron hintalappu kuitenkin karkotti valtaosan suomalaisista ostajista eikä tätä varmaankaan Suomessa tulla juurikaan näkemään, mikä on tietenkin sääli.

Invaders oli kolmas White Goblinin peli, jota päädyimme pelaamaan ja aina samasta syystä eli olimme kuikuilemassa Venetiaa lähistöllä ja satuimme kulkemaan tyhjän pöydän ohi. Invaders on kaksinpeli, jossa alienit hyökkäävät maahan ja ihmiset yrittävät selviytyä. Molemmilla osapuolilla on omat voittoehdot mutta periaatteessa peli päättyy, kun jommalta kummalta loppuu nostopakka. Pelissä on satamäärin erilaisia kortteja, joissa kaikissa on omat toimintonsa ja pelaaminen olikin melkoista lueskelua eli tervanjuontia. Saimme pelin päätökseen mutta mitään suuria mielihaluja ei peliä ole pelata toista kertaa.

Dungeon Twister The Card Game oli testilistalla tapahtumaan sillä olin kuullut hyvää pelistä. Nyt testaamiseen tuli hyvä mahdollisuus, kun meitä oli kaksi ja säännötkin selitettiin. Peli muistuttaa lautapeliä monessa mielessä paljon ja korttimekaniikka on toimiva. Lisäksi 20 euron pakettiin tulee mukana mahdollisuus eri kokoisiin luolastoihin sekä runsaasti eri hahmoja, joita lautapelissä joutui hankkimaan lisäosien muodossa. Valitettavasti ostokiintiö oli tässä kohtaa jo täynnä mutta tämä peli menee toivelistalle tulevaisuuteen ja todennäköisesti se sitten korvaa lautapeliversion kokoelmassa kokonaan.

Mielenkiintoinen messu oli tämäkin Spiel ja uudet hallit toimivat mielestäni kivasti. Tilaa oli enemmän vaikka väkeä varmaan jotakuinkin yhtä paljon kuin aikaisemminkin. Pieniä julkaisijoita oli runsaasti ympäri maailmaa ja painopiste tuntuisi olevan siirtymässä yhä enemmän pienten julkaisijoiden suuntaan. Tämä varmaan mukaelee yleistä lautapelialan kehitystä, jossa Kickstarter ja vastaavat yleisörahoituskanavat tuovat markkinoille lisää pieniä toimijoita.

Mukava oli myös nähdä suomalaiset edustettuna tapahtumassa runsaslukuisesti niin näytteilleasettajina kuin osallistujina ja erityisesti suunnittelijoina. Toivotaan, että ensi vuonna näemme vielä enemmän kotimaista edustusta Saksassa ja toivotaan, että minäkin pääsen paikalle raportoimaan.

Vielen Dank und Tchüss!

Mon, October 28 2013 » General

Leave a Reply