Boardgaming Finland

Boardgaming Finland – a blog and a podcast of Finnish board and card game scene since 2007

Spiel 2013 ja niin edelleen – DAY 3

Väen määrä lisääntyi messuilla rajusti aiempiin verrattuna ja tungos alkoi taas olla vähän liikaa. Tein muutamat haastattelut Suomi-ständillä ja tänään tehdään vielä lisää. Muutamia pelejäkin tuli pelattua vaikka päivä olikin siinä suhteessa rauhallisempi.

CV otettiin pöydälle toistamiseen, nyt kaksinpelinä. CV:n rakentaminen on periaatteessa oikein mukavaa mutta pelinä tässä on kyllä muutamia ongelmia, joista suurin on kiinniottomekaniikkojen puuttuminen. Yhden pelaajan päästessä karkuun, ei muilla kyllä ole käytännössä mitään mahdollisuuksia saada häntä kiinni. Toisaalta peli on kevyt ja tematiikkakin suosii rikkaiden rikastumista, joten en kokenut tätä liian ahdistavana.

Glass Road on ensimmäinen Uwen peli, jonka olen ostanut kokoelmaani ja onneksi se oli oikein mukava kokemus. Pisteitä kerätään rakentamalla rakennuksia eli aika tyypillinen resurssinyhväys tämä on mutta toiminnot saadaan korteista siten, että kortteja pelataan pöydään ja jos pelasit kortin, jota kukaan muu ei pelannut, saat tehdä kortin kaksi toimintoa muutoin vain yhden. Pelissä on siis epävarmuutta ja sopivaan rajaan asti myös arvailua, mikä tuo peliin mielestäni sopivasti vaihtelua. Hyvä peli ja erinomaiset tuotantoarvot.

Byzantio on Ludicreationsin Kickstartatuista peleistä ja vaikka olinkin tukemassa peliä, en siitä käytännössä tiennyt mitään ennen sääntöjen lukua. Tämä aiheutti melkoisia tunteita pelatessa sillä pelissä on taistelua samoista päämääristä ja runsaasti arvuuttelua siitä, mitä muut pelaajat tarkalleen ottaen ovat tekemässä. Paperin ja kynän käyttö pelatessa tuntui myös siltä, että peli on hieman ajastaan jäljessä vaikka järjestelmä sinänsä toimi ihan hyvin. Mielestäni peli on ihan ok vaikka kavereiden mielestä se oli ihan paska. Saksa on paska maa mutta arvio pelistä jää pelaajan varaan.

Arch Noah pelattiin illallisen yhteydessä ja kyseessä siis Amigon uutuuskorttipeli, jossa yritetään huutokaupata eläinpareja ja keräillä pisteitä pareista pelin lopussa. Voitettuasi kortin, laitat sen omien kerättyjen korttiesi joukkoon etkä saa sitä tämän jälkeen enää pinosta katsella eli pelissä on vahva muistielementti, joka ei varmasti sovi kaikille. Minusta se sopi tähän peliin oikein hyvin ja peli oli ihan mukava pieni korttipeli, jollaisia on hyvä omistaa runsaasti.

Legacy on Portalin julkaisema sukupuun rakennuspeli, joka pisti silmään jo ennen messuja. Yritimme saada pelin pelattua mutta väsy iski kesken pelin. Sen verran pääsimme kuitenkin pelistä jyvälle, että uskoisin kyseessä olevan mainio temaattisen ja europelin risteymä. Toivotaan, että pääsen sitä pian testaamaan uudelleen.

Nyt koneet kiinni, kamat kasaan ja viimeiseksi päiväksi messuille ihmettelemään. Tänään keskitytään muutamaan haastatteluun ja pelien hankkimiseen hyvien alennusten toivossa. En usko, että pelaamme enää montakaan peliä mutta toivossa on hyvä elää (ja uskossa kuolla).

Sun, October 27 2013 » General

Leave a Reply